Skrevet av Even Westby,  07.06.2019
Artikkelbilde
Frøken Kari- Hesteguiden

Etter en tung regnværsdag, lysnet det på Biri, banen ble raskt tørr og løpene kunne kjøres uberørt av uværet som har vært her i to dager.

Kvelden startet med 2 tredjevalg. Hvor Osen Ekspressa dro korteste vei til mål etter favoritten Smedpål galloperte. Løp to hadde de fleste High Hope plassert først på bongen, etter en innledning nede på 11 tallet ble den lokale fovoritten til Ottersen liggende bak- men endte på en hederlig tredje. Det viste seg at Greed fra Brennestallen var sterkest hele veien og avgjorde siste 100 meterne som et tredjevalg. Dette dro V65 opp i nesten 500 kr.

2 starter og 2 seire på Rive Sjur- hesten trenes og eies av Skreiamannen Stian Østby. Dahlen hadde kjøreordre om å gi hesten et fint løp- allikevel var han klart best og vant overlegent løp tre. Løp 4 fik vi den første favorittseieren med Dontgiveme Chocolate, i skarp kniving med hønefosstraveren Impressive Choice ble det avgjort med minst mulig margin. På grunn av tre srykninger var det få hester i løp 5- her ble det voldsom kjøring om teten hvor Cool Canadian tok over etter at Bullern traveren Bad Nite Call Saul feilet- dermed holdt Cool Canadien helt inn..

Som en 5,4% overasket Tana Faxen i V65 finalen, rett fra Raufoss med lokale Øyvind Ruttenborg i sulkyen ryddet de opp i mange av de siste bongene - og sendte V65 premien opp i kr 5460,-

The Baron med Olav Mikkelborg leveren en kjempedebut i løp 7- og vinner overlegent som  et førstevalg. Bjørn Steinseth avslutter en flott dag på Biri med rask bane- Frøken Kari leverer med draskylapper for første gang. Bra sport og flotte lokale vinnere. NESTE LØPSDAG ALLEREDE 14 JUNI kl. 18.00