Finalefeltene klare

24.07.2015
Artikkelbilde

Det var imponerende vinnere i alle kvalifiseringsløpene i kveld.
Mot to av tidenes mest spennende finaler.

 

 I første hoppekvalifisering satte Åsbjørn Tengsareid seg utvendig for lederen tidlig med Jan Dahlgssrd-trente Madonna O. Han overtok enkelt ledelsen ut på oppløpet og holdt favoritten Lilel Chili det nødvendige bak seg.

Brandy - Anders Jahre
Brandy / Anders Jahre (foto:hesteguiden.com)

Anders Jahre var kjempefavoritt med sin Brandy i det andre kvalifiseringsløpet, og hoppa som hittil har pekt seg ut som årgangens beste vant også enkelt. Hun travet også utvendig uten rygg det meste av løpet. Hun var også klart hurtigste kvalvinner på 1.15.1.

I det tredje heatet vant Preben Haagensens Valla D'Estino med Eirik Høitomt etter at Thai Bakery hadde ledet det meste av løpet.

 

 I det første kvalifiseringsheatet for hingstene var Cash Okay skyhøy favoritt, men han ble alt for stri i tet, og i stedet fiikk vi se en nesten utrolig innsats av Divided By Zero, som ble forstyrret til galopp ut av første sving og tapte mange lengder der. Eirik Høitomt ga marsjordre nedover Mjøssida og ut på oppløpet slo han kloa i lederen og dundret inn til seier og ny banerekord, 1.14,1.

Divided By Zero - Eirik Høitomt
Divided By Zero/Eirik Høitomt (foto:hetseguiden.com)

I den andre åpne kvalifiseringen styrte Geir Vegard Gundersen direkte til tet med Thai Cashflow og så seg aldri tilbake. Favoritten Photo Lavec prøvde seg på oppløpet, men var sjanseløs.

Også i den siste kvalifiseringen fikk vi en overraskende vinner i Bjørn Goop og El Toro B.R., som hadde bare en start bak seg og 2.000 kr innkjørt. I kveld viste han seg som en kommende stjerne da han spurtet inn til tre lengders seier foran Ultimate Photo og favoritten Elite B.R.

Den hardt satsende stallen BR Invest kvalifiserte fire hester til den åpne finalen og en til hoppefinalen.