En fantastisk travdag

01.08.2015
Artikkelbilde

Norgesrekord da Support Justice ble norsk mester igjen.
Angelina BR Norges beste hoppe
Divided By Zero og overraskelsen Anazai til topps i årgangens første storoppgjør

 

Løpsdagen startet med Norgesmesterskapet for ponnier. Blant de minste, A-ponniene fikk vi en spennende duell mellom Månstorps Krafft / Amalie Tjomsland og Goronje / Sebastian Rød.
Øystein Tjomslands datter holdt unna til seier på 2.21,0.
I løpet for de største ponniene ledet Vilde Helgestad klart underveis med sin Ångman, men nedover siste langside tok Brianna /Bjørn Arvid Sæle innpå, og ut på oppløpet koblet han grepet. Det ble en knepen seier, begge noterte tiden 1.47,3.

 

I Norgesmesterskapet for hingstene ble det høyt tempo hele veien med flere skifter i teten. En som tok det rolig de to første rundene var favoritten Support Justice. Geir Vegard Gundersen satte fart på siste langside, og via tredjespor i siste sving rundet han de etter hvert slitne konkurrentene. Seieren ble klar, og samtidig en kraftig senking av den norske rekorden over lang distanse til 1.12,8.

 

I Prinsesse Märtha Louises Hoppeavdeling kom dagens i særklasse største overraskelse. Sørlandshoppa Anazai smøg med innvendig, kom ut ett spor inn mot siste sving og da det åpnet seg helt ut på oppløpet speedet hun inn til knepen seier foran en tapper Madonna O. som hadde travet i dødens.

 

Geir Vegard Gundersen forsvarte innersporet i Prinsesse Märtha Louises Pokalløp og så ut til å kunne gå mot seier midt på oppløpet. Men Eirik Høitomt, som  kaldt ble sittende på siste langside, fikk åpningen med Divided By Zero og hadde krefter til å slå seg forbi til seier.

 

I hoppenes Norgesmesterskap feilet favoritten My Happiness EP seg bort direkte. Gigant Queen tok som ventet teten. Glad Hall T. gikk fram til dødens runden igjen og overtok på siste langside. Hun holdt stand til like oppunder mål, men der kom Angelina BR som med en sugende langspurt koblet et sikkert grep og vant på 1.13,2.