Dag Støvar tilbake som en vinner

22.04.2016
Artikkelbilde

Forrige helg startet Dag Støvar i V75-finale på Bjerke, og fra bakspor ble det alt annet enn en lett oppgave. For første gang i karrieren endte han uten premie - faktisk var det den første gangen han var dårligere enn 3.
I kveld styrte Tom Erik Solberg til tet ganske direkte, og kveldens konkurrenter var sjanseløse til å holde følge. Dermed var den 11. seieren på 16 starter i boks!

De norskfødte varmblods 3-åringene gjorde opp om en førstepremie på 40.000 kroner i DNT's Unghestserie.
Der ble det ledelse fra start til mål for Jomar Blekkan med familiens egeneide og egenoppdrettede Marino DV.
Han fikk lede i labert tempo den første runden, men hadde en solid sisterunde som ga vinnertiden 1.18,1.

Folkehesten Biri, Spang Kongen, var forhåndsfavoritt i kveld, men kom aldri til start. Da Eirik Høitomt var ute og varmet opp, travet hesten dårligere og dårligere, og viste tegn til halthet. I samråd med kusken og stevneveterinæren, bestemte Heidi Moen seg fort for å stryke hesten fra løpet. Nå blir det veterinærundersøkelse og så får vi bare håpe at det ikke er noe alvorlig.

Restauranten var bortimot full i kveld, da vi for første gang inviterte til "Damenes Aften". Over 170 jenter hadde meldt seg på i forkant, og fikk spesiell oppvartning allerede fra kl 16.30. Stemningen var høy, selv om det spillemessig ikke kunne bli noen lukrativ kveld med favorittparade både i V65 og V5.