Familiehesten vant

06.02.2016
Artikkelbilde
Sunrise Yankee/Lars A Kolle(foto:hesteguiden.com)

Steinar Nordengen fra Nordlia har satset stort på hester i mange år, de fleste i kompaniskap med mange andre, som i Stall Olympic og Sanda Racing Stable.

På Biri i dag startet han med en familiehest, Sunrise Yankee, som trenes av Øystein Tjomsland på Sørlandet Travpark.
I hoppedivisjonsløpet var det spor etter grunnlag, og siden Sunrise Yankee var blant de som hadde tjent minst i feltet, sto hun fint til fra start.
Lars Anvar Kolle styrte rett til tet, og fikk holde et labert tempo med Talk That Talk på utsiden. Første tusen ble passert på 1.17, og da var det plenty med krefter igjen til å holde konkurrentene fra livet på sluttrunden.
Hun vant med to lengder på ny bestetid, 1.15,6.

 


Av Even Elvenes, Equus:

– Veldig bra, meldte Høitomt!


6. februar 2016/i Biri, Hovedsak /av Equus Redaktør 
Biri: Han tapte teten, men Folkehesten Biri travet sterkt etterpå.– Spang Kongen var veldig bra, meldte kusk Eirik Høitomt.
Spang Kongen og Høitomt fikk den utakknemlige oppgaven å slite utvendig for lederen i lørdagens debut for sine nye eiere.– Det var det første løpet hans på lang tid, hesten kjempet fint, fortsatte Høitomt.Mot oppløpet ledet duoen, men straks etter passerte Spang Virmar. Denne rykket ifra og vant lett. Spang Kongen holdt farten bra, han var litt ute av det da 100 meter gjensto, men skjerpet seg og ble altså toer. 
Heidi Moen, treneren, åpnet dagen med en nervøs melding på face book. Hun var redd for at hun skulle skuffe de 1000 andelshaverne. Nå kan Moen puste lettet ut, debuten var bra den.

 - Etter målpassering viste det seg at Spang Kongen hadde mistet en sko underveis! Flott innsats av het og kusk :)