Finaleløpene klare

17.07.2016
Artikkelbilde
N.Y. Diamond In The Sky var raskeste kvalifiseringsvinner(foto:hesteguiden.com)

Mot tidenes jevneste finaler i Prinsesse Märtha Louises? Aldri har vi vel sett at det skilte så lite mellom hestene som kvalifiserte seg til finalen, både i den åpne klassen og i hoppeløpet.

I det første kvalifiseringsløpet for hoppene ble det an litt spesiell start, idet 2.sporets Millminx var borte tidlig under oppkjøringen til bilen og innersporets Clementine FF også feilet før start. Dermed smatt Quite Cool Classic til tet fra bakspor og ledet løpet til siste langside. Der angrep Geir Vegard Gundersen med Kjell Otto Molanders Relallyokay. Hoppa som hadde tjent bare 5000 kr tidligere i karrieren, viste seg som den klart beste og vant med over to lengder på 1.16,1.

I den andre hoppekvalifiseringen ble det hard kjøring hele veien da Judys Sunrise/Tom Horpestad tok imot storfavoritten NY Diamond In The Sky. Mens lederhoppa firet på slutten holdt den dansktrente hoppa helt inn for Frode Hamre og ble raskeste kvalifiseringsvinner på 1.15,7.

I det dterdje og siste kvalifiseringsløpet ga Kai Johansen den likedan dansktrente Babuszka Simoni et fint løp i andre par utvendig og hadde ingen problemer med å avgjøre til slutt på 1.16,0. Samtlige kvalifiserte hopper travet 1.16,6 eller raskere.