Går seieren til Hadeland?

17.07.2016
Artikkelbilde
Phantasm Soa fortsatt ubeseiret(foto:hesteguiden.com)

Gudbrand Skiakers Phantasm Soa er fortsatt ubeseiret etter seks starter. I kveld var han raskeste kvalifiseringsvinner og starter fra spor 1 i finalen. Anders Lunsstrøm Volden trener og Jørn Morten Kvikstad er kusk.

I den første kvalifiseringen for hingstene stakk Bo Westergaard-trente Chipover SS rett til tet for Per Oleg Midtfjeld og der ble han til mål var passert. Kjetil Helgestad-trente Always On Time fulgte i dennes rygg og kapret annenplassen.
Vinnertid: 1.14,8.

I den andre kvalifiseringen blåste også Per Oleg Midtfjeld til tet ut av den første svingen med Shotptoof, men i den andre svingen overlot han til storfavoritten Phantasm Soa. Siden var det dødenstravende Moni Viking som var den eneste trusselen, men Brandbu-hesten holdt den på en lengdes avstand over mål på 1.14,1, en tangering av Divided By Zeros banerekord fra kvalifiseringsløpene i fjor.

I det siste kvalifiseringsløpet var som ventet Born In The USA i tet fra start til mål fra sitt innerspor. Eirik Høitomt sparte på kreftene og ingen andre var interessert i å holde farten oppe, så her ble vinnertiden den svakeste, 1.15,4.