Shotproof vant på målfoto i dramatisk Prinsesse Märtha Louises Pokalløp

30.07.2016
Artikkelbilde
Shotproof med oppasser Marthe Wessel og Per Oleg Midtfjed(foto:hesteguiden.com)

Hjemmefavoritten Phantasm Soa travet et heroisk løp da landets beste 3-åringer møttes i Prinsesse Märtha Louises Pokalløp, men måtte se seg slått med en nese av 45-oddseren Shotproof. Med på målfotoet var også Moni Viking.

Det var mange som var ute etter teten da startbilen slapp av gårde 3-åringene. Svein Ove Wassberg og Chief Orlando løste som en rakett fra start og tok teten fra Phantasm Soa, mens favoritten Born In The USA feilet fra seg allle sjanser før første sving.
Ut på  den første langsiden kom Jørn Morten Kvikstad sag ut i annenspor med Phantasm Soa og sendte i vei mot teten. I den andre svingen var han i ledelsen og holdt farten opp til en km-passering på 12,5. Nedover siste bortre langside kom Moni Viking fram og la tryk på lederhesten gjennom svingen og nedover oppløpet. Disse to kjempet side om side, men bakfra hadde Per Oleg Midtfjeld fått fart på Bo Westergaard-trente Shotproof og akkurat på målstreken var han på høyde med de andre, og målfotoet viste at han var en nese foran.