Høitomt ustoppelig

13.01.2017
Artikkelbilde
Semper Fi tok en etterlengtet seier(foto:hesteguiden.com/AK)

Tre nye Biri-seire i kveld og Eirik Høitomt er på full fart mot nok en sesong på kusketoppen.

Teten var oppskriften i 3. og 4.løp og Eirik vant i tur og orden med Morten Ottersens Semper Fi og 9-oddseren Windy Ammik. Sistnevnte travet 1.13,6 i januarkulden, et bevis på at banen var i toppform til tross for det skiftende været de siste dagene.

Etter at sønnen Marius tok seg av 5.løp med trenerskolens Intrepid Ibex, var det igjen senior Høitomt som seiret i V65-finalen. Mye spilte Åls Faksen kom fint gjennom fra startspor i annen rekke, men slapp teten direkte til Idfaxen. Denne ledet til oppløpet, men da Brenne Major satte inn angrepet i siste sving var han ute av stand til å forsvare seg. Åls Faksen fikk åpning midt på oppløpet, men det var for sent til å nå lengre enn til annen.

Bjørn Steinseth var tilbake med Ole jakob Akres Lykkje Borka i V65 1 etter tre måneders pause, og hun tok den 11. seieren i den 20. starten etter at et par av konkurrentene brant kruttet på den første runden.  Christine Aspeslaaens Herr Jao holdt sterkt til annenplass etter et løp utvendig for lederen.

I de to avsluttende løpene var det Gausdalshestene som var sterkest. Sølvi Engs Lille Amare la tidlig press på ledende Kolnes Karen. I siste sving så det ut til at det hadde kostet for mye, men på oppløpet kom 5-åringen tilbake og avgjorde til sin fordel.
4-årige Smedpål tok sin andre seier for året og rekordforbedret seg til 1.32,8 for redarparet Olav Mikkelborg og Torbjørn Smedsrud.

Lykkje Borka var tilbake som en vinner (foto:hesteguiden.com/AK)