Det trillet lett i sommervarmen

14.06.2017
Artikkelbilde
Gigant Invalley tangerte banerekord(foto: hesteguiden.com)

Varmen var endelig kommet, og samtidig var Biribanen lynrask etter mer enn nok nedbør over lang tid. Når vi i tillegg hadde opplagte hester på besøk ble det notert rekorder i fleng.

Da kvelden var over hadde 53 hester satt ny personlig rekord, og den aller raskeste tangerte banerekorden for norskfødte hester: Truls Desseruds fine Gigant Invalley som tok teten tidlig og holdt konkurrentene unna på 1.11,8 til tross for at han måtte åpne på 08,5 for å ta teten fra Speedy Gon Sali.

Kveldens største favoritt, Quiet Pepper, innfridde enkelt på 1.13,5 over full distanse. Holder helsa er det mye å hente framover med den innstillingen som 6-åringen viser.

Seiersstableren Vetle Petter var kraftig oppmeldt denne kvelden, men imponerte stort med et langtfra enkelt løpsopplegg.
Arnt Sverre Røren skred til verket allerede i den andre svingen og rundet alle som prøvde å ta imot. Den sjette rake seieren ble tatt på enkleste vis med ørehetta på plass.

To kjempefine treåringer tok sin første seier i kveld. Frode Hamres Karmland Anna travet 1.31,2 i sin fjerde start og var helt overlegen i første løp. I avslutningsløpet debuterte Grace B.R. for Geir Vegard Gundersen og slo seg forbi jevngamle L.H. Starline til seier på 1.16,3