Kristine med napp i pokalen

01.09.2017
Artikkelbilde
Kristine Kvasnes med Whitney Brodda(foto:hesteguiden.com/AK)

Kristine Kvasnes sto for den største overraskelsen i V65 i kveld, med sin egentrente Whitney Brodda som tok seg av Damegruppas Pokalløp til 17 i vinnerodds.

Dermed tok Kristine et napp i vandrepokalen til Biri Travs Damegruppe, som har gått helt siden 1980-tallet. Den må vinnes tre ganger for å kunne beholdes.
Kristine ble også den eneste kusken til å vinne dobbelt i dag, da hun også tok seg av løpet etter med en klart forbedret Brand New Star som vant på 1.17,8.

I kveldes første løp ble det en skikkelig fartsfest da Trond Lindbak lot Myrviks Anton strekke ut. Den egenrådige hingsten dro avgårde i 1.19-fart de første 500 meterne, men la inn en pause etter at første tusen ble passert på 1.21!
Da det så ut til at feltet skulle dundre forbi, tok han tak i det igjen, og hundre meter før mål hadde Myrviks Anton igjen en klar ledelse. Men igjen ventet han på de andre, og akkurat på målstreken var N.S. Viras Lykke forbi.

Geir Vegard Gundersen viste fram enda en 3-årig debutant, Ourastile, som var helt overlegen konkurrentene i kveldens siste løp. Han ledet klart hele veien, og på oppløpet dro han fra med veldig mange lengder til seier på 1.16,9.
Det er vel den femte 3-åringen fra stallen som har vunnet løp i år!