Så kom regnet!

Skrevet av Stein Robøle,  10.08.2018
Artikkelbilde
Encore Un Sisu/Hesteguiden.com

Etter en sommer med sol og tørke kom det regn og vind i fullt monn. Det var krevende forhold etter tildels store nedbørsmengder kombinert med sterk vind.

Encore Un Sisu trent av Steinar Hammersborg er ei dame med et spesielt gemytt. Av og til koker det litt i toppen og da ender det som regel i galopp. I kveld hadde 4-års hoppa etter Ready Cash en meget god dag og vant overlegent etter å ha blitt forsert til tet på et tidlig tidspunkt. Steinar Hammersborg er for tiden en travel mann all den tid han holder på å etablere seg på en nyinnkjøpt gård i lia ovenfor Brøttum rett i mot travbanen.

Tore Martinsens 6-årige vallak Best Ruggen bekreftet sin fine form med å ta en enkel seier. Det sto lenge å veide mellom de to forhåndsfavorittene Alm Nagano og Best Ruggen. Da Alm Nagano sloknet i tet ut mot oppløp ble seieren av det overlegne slaget til Best Ruggen. Det er snakk om en vinnerhest som tok sine tiende seier i den førtisjette starten.

Tinsokka er ei 6-år gammel hoppe eid av Odd Løkken fra Ringebu og trent på Mysen av Cato Antonsen. I sitt livs tredje start tok hun sin første seier etter å ledet stort sett fra start til mål. Hun fikk imidletid hard kamp av en annen gudbrandsdøl nemlig 4-årige Nord Sjur som gikk et sterkt løp etter en innledende startgalopp.

Etter å ha galoppert i alle sine fire starter lyktes det endelig for Paul og Pål Jacob Helmens Helmen Terna etter å ha blitt servert et nydelig smørløp av kusk André H. Stensen. Hoppa fra Gran på Hadeland la igjen galoppskoene hjemme i stallen og da kom seieren. Den store favoritten i løpet, 3-årige Wik Viktor, skuffet noe ved å ikke holde unna fra tet.

Kveldens ponniløp ble et oppgjør mellom to lokale ekvipasjer. Utter KL (oppstallet i ponnistallen her på banen) og Mia S. Engen ledet helt til galoppen kom i siste sving. Da tok snertingdalsjenta Sina Ju Alund over taktpinnen og forsvant inn til en overlegen seier med sin egen M'S Gangster. Disse tok sammen sin tredje strake seier.

Best blant kuskene ble Ole Johan Østre som tok to seire, den ene med før nevnte Best Ruggen mens den andre kom med kjempeoverraskelsen Logical Cosmic som hadde tatt turen over fjellet helt fra Voss.