Springlove sikret Helene plass i finalen!

Skrevet av Stein Robøle,  24.08.2018
Artikkelbilde
Springlove/Hesteguiden.com

Per Arne Enholms minneløp går av stabelen på Bjerke under klasseløpshelgen. Løpet er forbeholdt amatørkusker som har kvalifisert seg gjennom elleve kvalifiseringsløp.

Helene Kolle er ei ung og svært dyktig jente som følger i sin far Lars Anvars spor. I kveld vant hun suverent med 6-års hoppa Springlove som er eid og trent av Roger Bergestuen fra Follebu.Han har gjort en fenomenal jobb med hoppa som virkelig utvikler seg positivt. Oppskriften i kveldens løp var tet fra start til mål.

Innledningsløpet ble vunnet av Kjetil Helgestad trente Princess Corner. Hoppa eies av hardtsatsende Team Toten Trotters et lokalt andelslag med Steinar Nordengen i spissen. I Princess Corner har de trolig et emne som kan gi dem mange gleder i fortsettelsen. Eirik Høitomt ga henne marsjordre tidlig i løpet hvor hun ble forsert til tet og siden var de utruet.

Så var det sprinteren Alm Naganos tur. Som så mange ganger tidligere var seiersoppskriften ledelse hver meter av løpet. Også her ble seieren av det enkle slaget et par lengder foran en annen hadelending Mine. Alm Nagano er eid av mannen bak Alm Svarten Knut Alm og trent av meget dyktige Tormod Rundhaugen.

I utkanten av vår region på Grue i Finnskogen holder hestekaren Henrik Kulblik til. Til kveldens løp hadde han med en sterkt forbedret 9-årig kaldblodsvallak Finnskog Lux som virkelig hadde dagen og utklasset konkurrentene etter tidlig ledelse. Spang Virmar beviste at formen fortsatt sitter i gjennom å ta en flott andreplass.

Helten er en 3-åring av rett sort. Utvendig for lederen Lille Ild var Sverre Skrugstds øyensten meget sterk og toget på til en sikker triumf. I Helten har amatøren Sverre Skrugstad en hest som kan gi han mange gleder i løpsbanen i tiden som kommer. Seieren ned til Lille Ild ble en drøy hestelengde og de to var langt foran tredjehesten Komnes Nor.

Det ble dobbeltseier til travtrener og hestekar Tormod Rundhaugen fra Brandbu. Rigel Arel var virkelig en flott skue der han overlegent vant kveldens avslutnongsløp. Etter en kort galopp innledningsvis og et fint løp underveis forsvant 6-åringen unna konkurrentene inn til overlegen seier. Bragevinn avsluttet fint inn til sølvplass.