Dobbel hjemmeseier til Karina Vudduaune!

Skrevet av Stein Robøle,  14.12.2018
Artikkelbilde
Karina U. Vudduaune/Hesteguiden.com

På bildet ser vi den unge dyktige Karina Vudduaune blid og fornøyd etter en dobbel på hjemmebane. Hun har hatt en pangstart på sin trenerkarriere her på Biri Travbane siden oppstarten tidlig i juni dette året.

Karina har forbedret mange hester hun har hatt i sin varetekt den korte tiden hun har praktisert som travtrener (ca et halvt år) og K.M. Labour Boy er absolutt en av dem. I kveld fikk både hun og eier Kåre Magne Dalen fra Brumunddal lønn for jobben og tålodigheten ved at 4-års vallaken tok karrierens første seier enkelt etter at han overtok teten da favoritten State Of Indiana galopperte som trolig vinner midt på siste langsiden. I likhet med kveldens ponnivinner Xander trenes K.M. Labour Boy rundt om på Biri Travbanes flotte treningsanlegg.
Hennes andre vinner Easy To Win takket for et fint løpsopplegg av championkusk Eirik Høitomt som ga hesten et fint løp i andre par utvendig. Derfra kjempet de seg inn til en knepen men sikker seier. 4-åringen eies av et andelslag bestående av blant andre Karina's samboer Tommy Røssland.

Heidi Moen er en svært dyktig travtrener med tilhold i Begnadalen lengst vest i vårt distrikt. Der har hun drevet trenervirksomhet gjennom en årrekke og trent fram vinnere i fleng. Dag Tora som var Heidi's eneste starthest på Biri denne fredagskvelden sto uten seier sålangt i karrieren. Hoppa tok teten og ledet helt til målstreken var passert og tok sin første seier på enkelt vis.

Kveldens ponniløp fikk en svært lokal vinner i det Xander kjørt og trent av sin eier Karina Osmark brøt målsnøret først. Xander står oppstallet i rekruttstallen på travbanen hvor også Karina bruker det meste av sin fritid. Sammen har de mange treningstimer rundt om på travbanens anlegg. Karina Osmark er en "orntli hestejente" som virkelig brenner for sin hobby og som helt sikkert tar steget videre til stor hest etterhvert.

I likhet med nevnte Heidi Moen og Karina Vudduaune er Kristine Kvasnes lokal travtrener. Hun har base i Hov hvor hun har fjorten hester på sin treningsliste. I kveld vant hun montéløpet med L.A.'s Mr. Brown som tok årsseier nummer elleve, samtlige tatt i monté. Hesten er eid i Østfold og også trent i Østfold av Ole Johan Østre som tok to trenerseire og en seier med hest (Hvalstad Odin) trent av kompis Jens Kristian Brenne.  

Granli Scott er en blakk hest (fargen kalles det) som har fått fart på beina denne vinteren. I kveld ble det en ny overlegen seier til hesten godt understøttet av kusk Kenneth Brenden. Det er Finn Gjems fra Granli i nærheten av Kongsvinger som eier og trener.

Valle Grom er trent oppe i høyden ovenfor Reinsvoll av Per Johansen og oppdrettet av nabo Nils Vallesether. Sammen har de lagd et bra produkt i form av 3-årige Valle Grom. Hingsten er eid av et hovedsaklig lokalt andelslag med andelsbestyrer Kjetil Salomonsen også han fra Reinsvoll. I dag ble det helenkel tetsier sammen med Norges mest fremadstormende travkusk Dag Sveinung Dalen. Per Johansen og eierne vil garantert få mye moro sammen med Valle Grom om han får holde seg skadefri.