Gundersen dominans i Märtha finaler.

Skrevet av Stein Robøle,  28.07.2018
Artikkelbilde
Hillary B.R./Hesteguiden.com

Med prinsesse Märtha Louise tilstede for første gang i sitt løps 33-årige historie beviste Geir Vegard Gundersen at han er landets beste travtrener.

Først ut var hoppene hvor Hillary B.R. var gedigen favoritt. Etter en rolig inneldning på løpet tråkket kusk Magnus Teien Gundersen på gasspedalen og siden var seieren aldri truet. Dette til stor glede for eierne Arne Sandbæk Jr. og Erland Åslund fra Skreia som fikk vær sin "bamseklem" av Märtha Louise som var imponert over hoppa.
Finalen i åpen klasse var ventet å bli en duell mellom Catherine's Chevy og Royal Muscle. Etter en luftig innledning plasserte dyktige Svein Ove Wassberg outsideren Max Brady i rygg på leder. Det åpnet seg perfekt ut på oppløpet noe som resulterte i en flott overraskende seier for Dovreværingen Håkon Engen som er eier og oppdretter.

Den mye omtalte duellen mellom Prinsesse Märtha Louise og kollega Geir Kamsvåg endte med seier til outsideren Geir etter at Märtha Louise og ponnien Ångman slo på en liten galopp ut i oppløp. Kamsvåg vant med ponnien Felix tilhørende Karina Osmark og oppstallet her på banen.
Lokale seiere ble det først i ponniløpet hvor Vilde Helgestad med sin egen Ångman ledet omtrent fra start til mål. Deretter imponerte nyimporten Paulino eid av totningene Steinar Nordengen og HC Gjestvang. I det andre løpet vant Lille Halvor enkelt etter at lederhesten galopperte utpå oppløpet. Åsbjørn Tengsareid kusket den storvokste 6-åringen som eies av Kristin Andersgaard og Stein Robøle.