Norgesrekord i Märtha kvalifisering!

Skrevet av Stein Robøle,  15.07.2018
Artikkelbilde
Hillary B.R. (Hesteguiden.com)

Geir Vegard Gundersen er en fagmann til fingerspissene og presenterer sine hester i topp orden. I kveld ble vi vitne til en strålende Hillary B.R. som smadret konkurrentene og satte en fantastisk norgesrekord på km. tiden 1,13,2.

I den første kvalifiseringen til Prinsesse Märtha Louises pokalløp for hopper dro Catherines's Chic friskt unna i front og den første runden gikk så fort som 1,12,6. Da hadde storfavoritten Hillary B.R. og kusk Magnus T. Gundersen avventet litt bak men satte så inn turboen og smadret de øvrige på sisterunden. Resultatet ble en overlegen seier på ny norsk rekord for 3-årige hopper på 1,13,2 !! Med positive innsatser på plassene bak fulgte Torkil Steinshaugs duo Miss Tanic og Welldone Wilma.
Vinneren Hillary B.R. eies av kameratene Erland Åslund og Arne Sandbæk Jr fra Skreia. Sistnevnte kjent som eier av fenomenet Support Justice.

Den andre kvalifiseringen  ble nok en triumf for stall Geir Vegard Gundersen da deres Blueridge Sun enkelt vant fra tet på den noe mer behagelige km. tiden 1,16,1. På plassene bak fulgte Wanda Classic og en noe skuffende forhåndsfavotitt Thankful.

Den første kvalen i åpen klasse ble en styrkedemonstrasjon av den store forhåndsfavoritten Catherines's Chevy. Lynrask fra start og vel i tet med en bedagelig førsterunde lot Eirik Høitomt stortalentet få strekke på seg i sisterunden. Langt foran konkurrentene kom Henry Rorgemoens stortraver i ensomt majestet til en sluttid på 1,14,6. L.J.'s Musclemadness prøvde å utfordre favoritten men ble kontant avvist og ble likevel en god toer. Fin fart til tredje hadde Noble Superb.

Royal Muscle og Frode Hamre var stor favoritt i den andre kvalen og de innfridde også til fulle. Hingsten blåste til tet og stakk unna til slutt på lette ben til overlegen triumf. Den flotte unghingsten er oppdrettet av hedmarkingen Roy Jonsdal. Stoletheshow haiket med til en fin andreplass mens Thai Explosive avsluttet fint til tredje.

Vi ser virkelig frem til fine unghestfinaler lørdag 28. juli hvor også NM for varmblodshester går av stabelen.