Geir Kihle trente Solmyr Arvid hedret Carl Wollebæk

Skrevet av Stein Robøle,  17.11.2018
Artikkelbilde
Solmyr Arvid/Hesteguiden.com

Vidar Hop traff starten perfekt bak starthurtige Solmyr Arvid. Den storvokste 3-års vallaken er kjapp i beina men samtidig utholdende og holdt enkelt unna for angriperne.

Trener Geir Kihle er medlem av Stange og Romedal Travselskap som hadde sin egen løpsdag denne fredagskvelden. De hadde samlet sammen nær åtti personer fra Stange, en fin blanding av lagsmedlemmer og sponsorer. Moro var det at vinnerhesten er trent på Stange, Carl Wollebæk's hjemplass. Solmyr Arvid er eid av Team Arvid med Roger Danielsen fra Mjøndalen i spissen. Hesten tok sin tredje strake seier på like mange forsøk og ser ut til å gå en lys framtid i møte. Kihle snakket varmt om hestekaren Carl Wollebæk som var en ener i sin tid som travtrener hvor han var kjent som en svært dyktig kaldblods unghesttrener.

Hearthammer er ei meget god 4-års hoppe som virkelig har toppformen inne. Hun kvitterte nok en gang med en strålende avslutning etter at kusk Dag Sveinung Dalen ga hoppa et fint løp. Hun trenes og deleies av tidligere profesjonell travtrener Kai Frode Olsen som nå har amatørtrenerlisens. Olsen bor i området ved Norsk Hestesenter på Starum og trener sine hester der.

Valle Mattis er en hedershest som trener Heidi Moen har gjort en formidabel jobb med. Tross tillegg tok 8-års hingsten en overlegen seier og sendte årsfortjenesten opp i over kr. 400 000,-. Kusk Magnus Teien Gundersen fortalte på seremoniplass at Valle Mattis har alle egenskaper som behøves for å nå den ypperste eliten. Valle Mattis som er oppdrettet av Nils Vallesether på Reinsvoll fikk et tungt løp med tredjespor og dødens på vei mot årets åttende triumf.

Den stilige 4-års hingsten Spang Stilig er i ferd med å begynne å innfri forventningene til eier/trener paret Inger Hilde og Per Johansen fra Reinsvoll. Dagens seier var den andre i rekken og flere blir det garantert om hesten får beholde helsa. Kusk Geir Vegard Gundersen hadde en plan om å lede fra start til mål men måtte endre planene etter at Spang Stilig la inn en liten galopp.

Kveldens ponniløp ble vunnet av Xander som sto på lengste tillegg. Dette affiserte ikke 4-åringen som sammen med gjestekusk Sandra Jaskiewicz tok en vanntett seier. Xander eies av Karina Osmark og står oppstallet i rekruttstallen på travbanen. Han får dermed sine daglige treningsturer her på anlegget.