Torbjørn Smedsrud etteranmeldte to og tok dobbeltseier.

Skrevet av Stein Robøle,  30.11.2018
Artikkelbilde
Jærvinn S.K./Hesteguiden.com

Torbjørn Smedsrud fra Fåberg etteranmeldte sine hopper Thale og Smedtulla da han så det var få meldte hester i løpet. Det resulterte i dobbeltseier!

Både Thale og Smedtulla taklet de krevende baneforholdene på beste måte. For som Smedsrud sa på seremoniplass: Hestene mine er godt trent og blir sterke gjennom mye arbeidskjøring. Thale overtok ledelsen ut i oppløp og holdt knepent unna for den godt avsluttende stallvenninnen Smedtulla.

Trenerseier ble det til totningen Kjetil Helgestad med base på Homb nedenfor Starum. Overraskelsen Bichette Va Bene smatt frem på innerspor til kontrollert seier etter at Lucille Bourbon måtte kaste inn håndkledet etter et litt vel tøft tempo underveis.

Robben er eid av styremedlem i Biri Trav og Oppland Travforbund Arne Lindbak. Etter pause siden i mai var vallaken likevel sterk nok til å holde unna for angriperne. Sønnen Trond Lindbak trener hesten og var kusk i løpet. Trond Lindbak fortalte på sermoniplass at de tunge baneforholdene kanskje favoriserte hans hest som ikke drar fordel av høyt tempo.

Endelig satt seier'n for Jærvinn S.K. etter mange fine innsatser og litt utur. Hesten som trenes av Per Olav Kristiansen og hans kone Laila bosatt på Raufoss tok en fullt fortjent og overlegen seier for sin dyktige rytter Johanne U. Øveraasen. Vallaken har ved flere anledninger vist at han liker montédisiplinen godt og dagens seier som ble tatt etter et tildels tungt løp utvendig for lederen smakte godt.

En ulykkeshendelse skjedde før løpene tok til ved at en lastebil fra et innleid entrepenørfirma  veltet i løpsbanen da den var i ferd med å legge på et nytt grusdekke. Sjåføren ble skadet og kjørt til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er når dette skrives ukjent. Berging av lastebil og forberedelse av løpsbanen medførte at løpene ble utsatt ca. 45 minutter.