Cokstile med ny norgesrekord!

Skrevet av Stein Robøle,  20.10.2018
Artikkelbilde
Cokstile/Hesteguiden.com

Ny norsk rekord over sprintdistanse med voltestart måtte til for at Cokstile skulle vinne.

Den nye norgesrekorden lyder 1,12,5 noe som er veldig veldig bra i slutten av oktober når man vet at de fleste rekordene settes i sommervarme. Tre norgesrekorder på seks dager lar seg absolutt høre og vitner om en meget bra Biribane og en veldig bra utført jobb av vårt banemannskap. Strekhesten Springlove tok i mot fjorårets derbyvinner Cokstile men fikk svi for det. Etter å ha overtatt taktpinnen fra Springlove fikk Cokstile en annen utfrodrer over seg. Bergensgjesten Radieux la press på vinneren gjennom siste sving og utover oppløpet men Cokstile holdt seg det nødvendige foran.

Tidligere travtrener og hovedstarter på Biri Kai Frode Olsen har ei god hoppe i 4-årige Hearthammer. Etter et fint løpsopplegg takket hun for det og tok en fin seier etter en solid langspurt.
Det var seier nummer en til Østre Toten. Den andre gikk til hesten med det spesielle navnet Jetalatotning, ja den heter det, som etter et tøft løpsopplegg tok en suveren seier. Hesten eies av Marielle og Christopher Rakstad mens Kim Mathisen var dyktig tømmefører.

Ole Fredrik Dehli fra Stavsjø har en fin 3-åring i Tusse Gutt. Fra bakspor var hingsten sammen med makker Vidar Hop tidlig i tet og siden var det spill mot et mål!