Cyrus med Biri som favorittbane.

Skrevet av Stein Robøle,  28.10.2018
Artikkelbilde
Cyrus(nr.5)/Hesteguiden.com

4-års hoppa Cyrus trent, eid og oppdrettet av Kjell Erik Tangen fra Brandval har vunnet to løp i sin karriere, begge på Biri.

Seiersoppskriften til Cyrus ved begge seiersløpene har vært tet fra start til mål. Sprint på Biri ser ut til å passe som hånd i hanske for hoppa med adresse helt øst i vår store region. Hun fikk imidlertid kamp helt inn til mål av svenskegjesten Dante Jaam som galopperte i kamp om seieren like før målstreken.

8-års hingsten Sprett Odin tilhørende Anne-Britt og Arve Johansen fra Romedal er en seiersvant herremann. De gangene han får det rette løpet har han som regel en vass spurt å by på. I et samlet felt da det tutet for oppløp viste Sprett Odin seg som den kvikkeste spurteren og tok en kontrollert seier. Det var årets femte og karrierens tolvte seier.

I avslutningsløpet ble det totenseier til kapasitetshesten Quinzy Joe eid av vestretotningene Ole Morten Midtskogen og Geir Lerud. Hesten er trent på Østre Toten av Kjetil Helgestad og ble i løpet kjørt av Helgestads stallmann Joakim Rasmussen. Vi hørte Rasmussen si på intervjuet at det bor noe stort i denne 4-åringen når han fungerer på topp. I kveldens løp "hang han på høyretommen" og gikk på halv maskin.

Blant de lokale tobeinte aktørene ble det trenerseier til Geir Kihle gjennom den ubeseirede 3-åringen Solmyr Arvid som tok sin andre seier av to mulige. Hjemmetrener André H. Stensen sjokkvant med den lavt betrodde romsdalingen Z.M.'s Lyntroll eid av en trofast birigjest Rolf Settem.