Fulle staller og Girl Power på Biri :D

Skrevet av Kristin L. Gravrok,  19.10.2018
Artikkelbilde

Det er igjen liv og røre på stallbakken. Med fulle staller, gode kolleger og godt samarbeid kommer gleden og trivselen blandt både folk og dyr. Over 50 hester er nå oppstallet, inkludert ponnier :). Fire trenerstaller er fulle hvor Andre H. Stensen, Kjetil Helgestad, Karina Vudduaune og sist ankommne på banen Steinar Hammersborg til sammen har rundt 40 hester i trening. Rekruttstallen og Amatørstallen er stappfull. Kjempemoro er det :) 

Trenerstallene
Det har sjedd en endring eller skal jeg si utvikling på trenersiden i travsporten. Flere damer satser på yrket, og trenere gir lett ansvar for drift av stallene til sine ansatte, og nå har ikke mindre enn 3 damer som har ansvar for sine staller på Biri. Flott!


Karina Vudduaune - Stall Success er selv A-trener, som tok ut trenerlisense i sommer og startet opp på Biri direkte etter trenerskolen. Karina satser i første omgang på løpshester og titter nå etter et individer som kan egne seg i andelslag. Resultatene er veldig gode i  den lille stallen: 21 starter 8 seire og 50% trippel.  Det er flere som har meldt sin interesse, men "det er viktig å finne riktige hester, å ikke forhaste seg". Når det blir folksomt på banen som nå, er det stadig noen som titter innom stallen, og "det er jo hyggelig når det er helt nye mennesker som er nysjerrig på vår sport" smiler Karina. 


Foto: Karina - Stall Success og Place Your Bet

På Birifilialen til Kjetil Helgestad er det 11 hester oppstallet, og her er det Ann-Kristin Rasmussen som har det daglige ansvaret for trening og drift. Selv er hun veldig glad for tilliten fra Kjetil, og er fornøyd med å kunne bestemme det meste selv. Med så mange unghester på stallen blir det mye mengdetrening og lite intervall-trening.
Kjetil kommer 1-2 dager i uken og kjører banejobb og skor, og er veldig fornøyd med jobben hun gjør.
Ann-Kristin har mange års erfaring med travhester, og det hele starte med ponnikjøring! Fredag 5.oktober fylte hun 23 år, og vant samme kveld Pokalløpet til Damegruppa på Bir. Gratulerer til den unge dame!


Ann-Kristin Rasmussen - Toten Trav avd. Biri

Steinar Hammersborg flyttet inn til Biri i midten av semptember, og er i full gang med å flytte resten av driften fra Tangen til Brøttum. Stine Obstfelder, fra Biri, som har jobbet hos Steinar i 1 1/2 år har nå ansvaret for hestene og driften på Biristallen. Pr. nå står det 9 traver; 6 løpshester og 3 unghester. 
Steinar er med å kjører alle unghestene, med god hjelp av Andre Stensen. Når Steinar er for opptatt på Brøttum, er det "godt, lettvint og betryggende å kunne gå over plassen og be om hjelp hos André om jeg skulle trenge det" sier Stine. "Hammers" har 19 hester på treningslista, og fire av disse er andelshester.


Stine Obstfelder - Stall Hammersborg

Girl Power :) - de er flinke å trene sammen -og hjepe hverandre.

Andre Stensen har full stall, og noen eiere på stallen trener sine hester selv. Det er jo både folksomt og hjelpsomt siden han reiser en del til andre baner på kjøring. I tillegg hjeper han Steinar Hammersborg med hurtigkjøring og innkjøring ved behov. Stødig og rolig er han en hane i flokken som alle kan spørre om hjelp, dersom det skulle trengs.
Andre satte en milepæl i år på Leangen mandag 3.september med 2000 seire. Han ble den 29.ende kusk som har tatt så mange seire. ..and there will be more .. !

 

Vi er gode kolleger, harde konkurrenter - men hjelper hverander :) OG - er det ikke det dette handler om?
Fra Rekruttstallen kommer ungjentene og vil være med å pusse og stelle travere. Lære om utstyr og trening. Hjelper litt til med stallrutiner som møkking og foring på ettermiddagen. De kjører/rir egne hester sammen med trenerne og det utvikler både dem selv og hesten, kan de fortelle. Fantastisk flott å lære de unge så tidlig håndtering og rutiner på en trenerstall! Her er Hanna Osmark i full gang med reingjøring.


Hanna Osmark kjempeflink i stallen og med hestene :)

Har dere noe samarbeid mellom stallene utenom treningstider?
- Vi tar inn hester, fôrer eller slippe ut for hverandre om noen reiser på kjøring e.l  Å dele litt på morgen/kveldsforing i helgene er veldig fint når det har vært sene kvelder på travbanene.  Det er et flott miljø på Biri og å stille opp for hverandre er jo både fint og nyttig for alle.

Treningsforholdene her på banen er helt supre! Og banemannskapt er  kjempeflinke karene som alltid holder banen og rettstrekka i orden. Luftegårdene er nye, tilgang på roundpen, horsewalker og det er veterinærklinikk på stallbakken.

Biri Hesteklinikk har nå åpnet tre dager i uken, tirsdag-torsdag og fredag. Det er investert i nytt utstyr og ansatt en veterinær som jobber sammen med Vet. Oddvar Enerstvedt.

 

 

Antallet andelshester øker.
Det interessante med hestene som står oppstallet på trenerstall Biri, 10 andelshester i større eller mindra lag. Det er mange som ønsker både et sosialt møtepunkt, spenning i sporten, gleden med hesten og fordelig av kostnad. Det er også slik at ofte er en eiere med på flere hester i forskjellige andelslag. 

..Så.. for alle dere der ute som kunne ønske å være med på en andelshest, er det mange muligheter! Ta en tur innom trenerstallene, du blir tatt godt imot!
Her kommer Hommes Ferrari som eies av 10 delt andelslag på Toten: Stall Hommes Ferrari

Rekruttstallen
for travponnier og travhester til barn og unge.Det er etablert en Rekruttstall med 9 bokser hvor hesteineteresserte barn og ungdpmmer kan leie plass for sine hester.  Eiere av hestene driver stalle God hjelp får de fra Line Thue Nervik om foring, trening og stell. Line er også med i ponnigruppa, og sørger for ponnisamliger med trening og andre aktiviteer på travbanen. 

Amatørstallen
Ringsaker og Omland travlag drifter amatørstallen som disponerer 7 bokser. De lieier av stallpalss til sine medlemmer for kortere og lengere perioder. Et hyggelig kafferom, der alle kan samles til kaffe, litt spill, se kveldens løp på Rikstoto Direkte og selvsagt masse hesteprat :) 

Vi ønsker alle en riktig fin høst, og mange fine travkvelder på Biri!