Bjørn Steinseth med superform.

Skrevet av Stein Robøle,  16.09.2018
Artikkelbilde
Arkivbilde Spiklasse/Hesteguiden.com

Spiklasse var Steinseth's suverne vinner denne søndagskvelden etter en avslutning det luktet svidd av.

Lykkje Borka, Spikfaks, Giant Star, Kiro Bia Balderina og denne gang Spiklasse er noen av hestene som Bjørn Steinseth har presentert i topp orden den senere tiden. Med full klaff avslutningsvis forsvant den 7-årige outsideren inn til suveren seier.
Seiersstimen fortsetter for Biritrener Karina Vudduaune. I kveld var det Place Your Bet som var hennes trumfkort. Tet fra start til mål var kveldens seiersoppskrift og selv om Gunnar Austevoll måtte minne vallaken om stundens alvor ble seieren av det sikre slaget. Karina Vudduaune har fått en fantastisk start på sin trenerkarriere med åtte seire på kun seksten starter som selvstendig travtrener. Veldig moro for den nyblivne treneren men også moro for Biri Travbane at en stasjonert trener oppnår suksess.
De gamle er fortsatt eldst og best. Snart 73 år gamle Jens Alm startet fra det lengste tillegget sammen med sin egen Alm Norinda. Allerede i første sving var ekvipasjen i tet og siden holdt de stø kurs inn til en sikker og kontrollert seier. Dette var Bork Odin datterens femte seier i karrieren.
Samboerparet Sølvi Eng og Roger Bergestuen fra Follebu har hatt en fantastisk sesong med hestene Springlove og Lille Amare. Springlove tok en fin tredjeplass og utvikler seg stadig mens Lille Amare nok en gang imponerte sammen med makker Kristine Kvasnes og tok en suveren seier i kveldens andre montéløp. Lille Amare tok sitt livs fjortende seier i sin start nummer sekstito. Imponerende!! Kveldens første montéløp, det for varmblods, hadde også en lokal rytter oppå ryggen til hesten. Det var Johanne U. Øveraasen som tok en helenkel seier med den nye montéslageren Tuileries.
Princess Corner ligner en seiersmaskin da hun så langt i karrieren tok sin tredje strake seier på like mange forsøk. Nok en gang vant 3-års hoppa sprettlett etter å ha ledet fra start til mål. Her har trener Kjetil Helgestad gjort en god jobb samtidig som han har et spennende kort for framtiden.
Andersgård Helle startet dagen bra med seier til Anette i ponniløpet. Familien med mor Elin og far Terje i hovedrollen vant avslutningsløpet med 3-åringen Grude Kalle som en periode har stått i trening hos Geir Flåten. Vestfold treneren har gjort en kjempejobb med hesten som vant med en seiersmargin opp mot 60-70 meter etter ledelse hele løpet.
Kveldens ponniløp ble vunnet av hesten på det lengste tillegget Vikas Ross og hans faste følgesvenn Anette Andersgård Helle. De leverte en solid avslutning og knep seieren kort før målstreken ble nådd. I et svært spennende løp ble Ole Fredrik Karlsen nummer tre med sin egen Rump-Nisse.