Store Tassen H.!

Skrevet av Stein Robøle,  22.02.2019
Artikkelbilde
Tassen H./Hesteguiden.com

Amatøren Svein Morten Olsen har gjort en strålende jobb med sin egen Tassen H. som nå virkelig er inne på vinnersporet igjen etter et løpsopphold.

I kveld fikk han et fint løp i annet par utvendig bak de to duellantene Le Vicomte som satt i tet og Place Your Bet som holdt tempoet oppe utvendig. Inn mot siste sving vred kusk André H. Stensen i høyre tommen og Tassen H. avgjorde enkelt til sin fordel og stakk unna til en sikker seier. Opp på andre kom en godt avsluttende Dayenne Lane mens Place Your Bet var meget tapper tredje.

Nito Blesen tilhørende Svein Austlid fra Tretten var tilbake etter et drøyt halvår på sidelinjen. I et langstrakt felt slikket han ryggen til favoritten Dæmro Bob. Alt var udramatisk helt til Dæmro Bob galopperte tilsynelatende umotivert ut på oppløpet rett før oppløpsmerket. I sin iver etter å få Dæmro Bob i rett gangart styrte kusk Vidar Hop hesten rett ut til høyre men der var Nito Blesen som heldigvis holdt seg på beina, men slo på en  liten galopp. Det var nære på at Nito Blesen og Kvikstad gikk over ende i banen. Begge galoppørene tok til trav og passerte mål som første og andre med Nito Blesen som seierherre.

Hearthammer, trent av deleier Kai Frode Olsen fra Kapp, er noe ujevn i prestasjonene men var i kveld meget opplagt. Formkusk Dag Sveinung Dalen var inne på å slippe teten til en konkurrent men valgte å sitte i tet så lenge hoppa var på alerten for dagen. Det var et klokt valg all den tid Hearthammer hadde en plussdag og vant overlegent.

Avslutningsløpet ble vunnet av en god debutant i form av hjemmetrener Karina Vudduaunes 4-årige N.Y. Make It Count. Hingsten viste seg å være godt forberedt og vant enkelt. Han så passe bedagelig ut og det er helt sikkert mer og gå på. N.Y. Make It Count eies av Karinas samboer Tommy Røssland.

Best blant kuskene var formkusk Dag Sveinung Dalen med to fulltreffere.