Endelig for Barbarian Division!

Skrevet av Stein Robøle,  15.02.2019
Artikkelbilde
Barbarien Division/Hesteguiden.com

Skade- og utursforfulgte Barbarian Division tok sin første seier siden juni 2017.

Kusk Eirik Høitomt satte full fart på hingsten gjennom første sving og fikk overta teten av da ledende Roadbroker ut på første langside. Siden var det ingen tvil og seieren ble tilslutt svært enkel noe den tålmodige eiergjengen i Stall d'Estino satte stor pris på.

Hønn Spik har i en alder av ni-ti år virkelig funnet seierstmelodien. Her har familien Borgli fra Brandbu gjort en god jobb. Oppskriften til Hønn Spik var korteste veien til mål, nemlig tet hele veien.

Tassen H. er en vinnerhest i regi Svein Morten Olsen fra Lillehammer. Steinlager sønnen er kjent som en sterk herremann og ofte har løpene blitt avgjort etter et tungt løpsopplegg.Det var også tilfelle i kveldens løp. "Dødens posisjon" ble inntatt og 6-åringen fightet helt inn til målstreken og holdt knepent unna for en meget godt avsluttende Xita Lavec.

Hva om Best Ruggen hadde fungert optimalt ble sagt i RD studioet etter at 7-åringen til Tore Martinsen fra Åsvang hadde vunnet kveldens sjette løp. Det er en kjennsgjerning at Best Ruggen sliter med helsa og desverre ikke alltid for det til å stemme aksjonsmessig. Han er meget kapabel og sterk og seieren ble også av det imponerende slaget etter posisjon utvendig for leder. 

Eina Travlag hadde sitt årsmøte i forkant av løpene og de hadde sponsorer i alle løp som delte ut fine premier. Oppasserne til alle kveldens vinnere ble satt pris på ved at de fikk gavekort pålydende kr. 1 000,-. Takk til Eina Travlag!!

Ole Johan Østre og Kristian Malmin ble best blant kuskene med to fulltreffere hver.