GJØVIK TRAVSELSKAPS DAG

Skrevet av Even Westby,  14.06.2019
Artikkelbilde
Stas Eldi mottar gavekort, seiersdekken av Gjøvik Travselskaps representant Per Olav Kristiansen

I dag var det Gjøvik Travselskaps dag på Biri- alle sponsorene var representert og fikk dele ut premier til mange overraskende vinnere.

Det ble en "vestlandsseier" i første løp, hvor Kristine Kvasnes dro det i land med Dag Julius- dette kom også som en overraskelse på mange av spillerne- 2/3 datt av etter første runde. I løp to hadde vi en lokal favoritt i Diesolo de la lune, men det var tidlig klart at den ikke hadde sin beste dag- isteden tok en annen lokal hest ansvaret og Wishmaster eid og trent av Jo Svenstad vant lett på oppløpet.

Alm Andaman med Erlend Rennesvik for første gang i sulkyen fikk en grei reise i tredje løp etter flere galopper fra de beste konkurrentene- dermed var seieren sikret til Kolbu og Roy Lysgård. Etter en litt uheldig reise med Valle Grom i tredje løp kom Magnus Teien Gundersen sterkt tilbake i løp fire og tok Kolbu Hjørdis gjennom hele feltet og avgjorde greit til slutt. Dermed gikk det 14 tusenlapper til Årnes.

Den lokale dominansen fortsatte  med On Track Paul som Høitomt var helt overlegen med i det femte løpet- eneste trusselen var Zlatan Classic som fulgte rundt den siste svingen- men etter det dro Helgestad hesten avgårde og avgjorde helenkelt. I raden av ikke vinnende favoritter i dag tok Absolutelynoexcuse seg av det sjette løpet og landet Høitomt andre seier for dagen- noe som ga en V65 på over millionen.

Ideal Va Bene med Hilde Rogstad på ryggen fikset monteløpet til slutt foran en tapper Babycat.

Det ble et spennende DNT unghestløp tils slutt- her ble det en enkel seier til Per M Hvattum fra Branbu med Stas Eldi. Hvattum både trener og eier hesten som var overlegen til slutt.