Grude Kalle best i lokal duell!

Skrevet av Stein Robøle,  22.03.2019
Artikkelbilde
Grude Kalle/Hesteguiden.com

Grude Kalle hadde en fin debutsesong som 3-åring hos Geir Flåten. I kveld var det klart for årsdebut i regi eier Terje Helle. Og det kunne ikke endt bedre enn det gjorde..

4-åringen kom til start med fine treningsrapporter og et par hurtigjobb på ca. 1,35 i kroppen. Men etter en galopp tidlig i løpet var det kanskje noen som avskrev Grude Kalle. Nedover siste langside begynte Bragevinn og angripe med Grude Kalle på hjul. Ut i oppløp sto det å veide mellom de to lokale duellantene. To meter før mål snek Grude Kalle og kusk Eirik Høitomt seg forbi Bragevinn tilhørende Brynjulf Bjørge fra Reinsvoll. Terje Helle eier Grude Kalle sammen med sin datter Anette Andersgård  Helle kjent for de fleste som en meget dyktig ponnikusk og trener.

Biritrener Øyvind Ruttenborg har gjort en meget god jobb med Reiremo Ruggen tilhørende Bjørn Sandum fra Lalm. Kusk Ole Johan Østre og Reiremo Ruggen måtte ta over et tungt favorittstempel etter at den store forhåndsfavoritten Frøyu Ravn ble strøket av stevneveterinæren kort før start. Reiremo Ruggen ble tidlig sendt fremover men fikk et tungt løp utvendig leder. Inn i oppløp ledet 4-åringen med Birk B.B. Remin rett bak. Mot mål ble det en svært spennende duell mellom de to og målfotoet måtte forstørres for å skille dem. Etter kort tid utropte måldommer Reiremo Ruggen som knepen vinner.

Øyvind Ruttenborg hadde en fin dag også som kusk da han veldig overraskende for de fleste vant kveldens syvende løp med Icora Thunderbird tilhørende Ida Møller fra Lena. 5-åringen kjempet nedover oppløpet mot favoritten Sassy Girl som så sterk ut, men på de siste metrene dro Icora Thunderbird unna til sikker seier.

Kolbu Kæsj er en hest med store fartsressurser og god kapasitet i regi Finn Holmen fra Kolbu. 6-åringen har slitt med skader og andre skavanker i hele sin karriere og kun startet atten ganger så langt, noe som har resultert i sju seire. I kveld kjempet Kolbu Kæsj mot M.H. Herkules som slo på en ulykksalig galopp midt på oppløpet. Dermed ble seieren svært enkel for Kolbuingen med hjemmekusk André H. Stensen i sulkyen.