Tøff avslutning av Tora

Skrevet av Stein Robøle,  08.03.2019
Artikkelbilde
Tøffe Tora/Hesteguiden.com

Tøffe Tora tok sitt livs tredje seier etter en herlig finish.

Etter et meget spennende oppløp hvor ledende Grinder Guttten ble hardt angrepet av dødenstravende Jetalatotning samt angripende Valle Grim og Tøffe Tora ble det tilslutt Tøffe Tora som stakk mulen fremst på målstreken. Monica Granum fra Tretten har gjort en kjempefin jobb med hoppa som har utviklet seg veldig fint de to seneste sesongene. Øyvind Ruttenborg har vært stødig og flink kusk de fleste gangene hoppa har startet, så også i kveld.

I 4-årige Bragevinn har Brynjulf Bjørge en veldig flink hest som stadig utvikler seg i positiv retning. Moe Odin sønnen la i kveld på til sin andre strake seier, en svært enkel sådan etter at favoritten Dæmro Bob falt tilbake til gamle synder ved å galoppere håpløst tidlig i løpet.

Bråtnesfaks er en vinnerhest som Heidi Moen har hatt mye glede av men også en del bekymringer rundt. Det har vært en del skader og sykdom men når hesten er frisk er han meget god! I dagens løp overtok Järvsöfaks sønnen føringen av ledende Mailund Jerva på bortre langside og siden var det spill mot ett mål. Større oppgaver venter for Bråtnesfaks og trener Heidi Moen ser trolig etter V75 løp.

Quinzy Joe har i sitt fem årige liv startet kun seks ganger grunnet en god del helsemessige problemer. Eierne Geir Lerud og Ole Morten Midtskogen fra Vestre Toten har sammen med trener Kjetil Helgestad vært tålmodige. I kveldens løp etter snaut fire måneders løpspause ble det tidlig tet og hingsten holdt knepent unna for hardt angripende og meget nærgående Kinky Boots.