Derby-deltager trent på Biri Travbane

Skrevet av Kristin Larsen Gravrok,  06.09.2019
Artikkelbilde

Derby deltager fra Steinar Hammersborg: Hendrix B.R. skal ut i derby finalen søndag!

Hendrix B.R: e. Dream Vacation (US) u.Variete B.R. (e.Varenne IT)
Tot. 14- 4- 3- 1- 3 (3)18,0M - (4)*14,0aM Kr. 296.500 Påmeldt Premiesjansen 
Trener: Steinar Hammersborg Eier-Psevd: Stall Først På Ballen   Oppdr:  Bjørn Rishaug, LER

10.09.2019: Hvordan gikk det med Hedrixen?

Hendrix B.R. gjør så godt han kan i derby-finalen i dag!  Fra spor 12 og med labert tempo underveis er det vanskelig å hente noe til slutt. Men han går med full fart over mål og vi er fornøyde med hestens innsats. Etter en veldig godkjent sesong med over 270 000kr innkjørt, får han nå en fortjent ferie.
Ref: Steinar Hammersborg


Hendrix B.R har stått på Biri Travbane siden sommeren 2018. Med oppasser Stine Obstfelder og trener Steinar Hammersborg er den storvokste vallaken klar for sitt livs oppgave førstkommende søndag.

 

Jeg var på besøk hos Bjørn Rishaug i 2015, og fikk da se Hendrix'n som jeg virkelig fikk lyst på. Det ble handel og hesten kom sørover som halvannet åring til Rusten gård på Tangen, hvor jeg holdt til da.En ukomisert hest, men han var en skikkelig "kikker". Han var opptatt av alt rundt seg, og var ikke spesiellt interessert i å ta i noe særlig. 
Hesten er stor, og slike hester må gis tid slik at de får utvikle seg i normalt og i takt med seg selv -  og det fikk han. Som 2-åring ble han vallak, men fortsatt var det et stykke fram. Det ble miss på første mønstringsløp -og første prøveløp, og det syntes jeg var litt skammelig, ler Steinar.

Men så: på våren som 3-åring begynte det å løsne og hesten begynte å vise fine takter. Jeg kjørte i banen sammen med Andre H. Stensen,  og da vi kjørte 1,15 siste 1000m kom det jeg hadde ventet på. Det var herlig :)
Stine har gjort en kjempejobb med hesten, er observant og gir gode tilbakemeldinger til meg. Flinke stallfolk er veldig viktig for en trener. Stabile, lærevillige, og dyktig med hestene - og i overkant interessert i jobben de gjør ;)

Stine Obstfelder har vært oppasser på hesten siden den kom til Tangen, og hun ble med Steinar til Biri da virksomheten ble flyttet banen og Brøttum i 2018. Dette er en av mine favoritt på stallen, forteller hun. Ukomplisert, glad og trivelig rett og slett. Han elsker å vise seg fram for de andre hestene, med hodet og halen til værs! Nå når hesten er i løpsform trener vi intervaller to ganger i uka, longerer eller han går i walker. Det er mye jobb på en trenerstall, men når dagen er over og alle hestene gumler og spiser og humer takknemlig. Da er regnværsdagen glemt. Ingen tvil at disse to trivse sammen: Hesten er en toppidretsutøver og vi som trenere trenger arbeidsro med våre hester for å kunne utvikle det beste de kan som traver, og det er individuelt for hver hest. Det kommer alltid perioder med færre starter, hvile og restitusjon. 

Hendrix B.R har 9 eiere i "Stall Først På Ballen" De fleste har vært med i travet tidligere, men artig at det ble med nye også. De kommer fra fotballverden, som leses av stallnavnet. Det er en riktig trivelig gjeng som møter opp på hver eneste start hesten har. Å etablere andelslag er fin måte å ha hest på. Kostnadene fordels, gleden ganges ditto opp. Det er dyr vi holder på med, og tålmodighet er god egenskap å ha med seg. Stabile stallfolk som er litt over normalt engasjert i hesten og travsport er alfa omega for suksess.


Søndag: Vi gleder oss veldig til søndag! Etter kvalifiseringen er resten bonus. Det er veldig mange gode hester i feltet, og spor 12 på Hendrix B.R. Hesten er avhengig av tempo undervegs, og målet er å kapre premie. Hendrix har en god sluttspeed, så alt over premie er  mer enn bonus -for dette er vanskelig.
Kusk er Lars Anvar Kolle som har kjørt fast siden mai i år. Lars Anvar møter alltid god forberedt nå han skal kjøre, og setter seg godt inn i hvilke hester han kjører mot sier Steinar. Lars Anvar har kjørt inn 171.000 kroner på fem siste starter: 2 seire en 3. og en 4.plass. Vrient på søndag, men løpet skal kjøres :) Lykke til!

 


Vi ønsker alle deltagere som skal ut å kjempe i helgen lykke til! Lørdag V75 eller Søndag med Derby og Kriteriet.
SÅ: Kast dere på sykkelen, ta bussen eller hiv dere i bilen! Bli med å lag stemning og feiring på Bjerke Travbane.
Den største dagen for eiere, trenere, oppassere, kusker og oppdrettere!

Lørdag 7.september V75 - Søndag 8.september Finaler i Kriteriet og Derby m.m.