Stevner på Østlandet avlyses

25.01.2021
Artikkelbilde

Skrevet av Marius Lundstein,  25.01.2021

Med bakgrunn i kraftige tiltak for å stanse en fryktet mutert virusvariant avlyser Det Norske Travselskap og Norsk Trav alle stevner på Østlandet i uke fire.

I totalt 25 kommuner på Østlandet er det nå iverksatt nasjonale tiltak for å stanse spredningen av den langt mer smittsomme varianten av koronaviruset. Det Norske Travselskap (DNT) og Norsk Trav (NT) har mandag morgen vurdert de nye tiltakene som regjeringen har kommet med i løpet av helgen. Siden travsporten fikk starte opp igjen sin næringsvirksomhet etter nedstengningen i mars 2020 er all aktivitet drevet i nært samarbeid med lokale helsemyndigheter over hele landet. Det er ikke registrert smittetilfeller på norske totalisatorbaner så langt, og dette er resultatet av et godt og ansvarlig smittevernsarbeid. Ikke minst har innsatsen og ansvarligheten blant våre utøvere vært helt sentralt for måten travsporten har taklet pandemien på.

Nå har pandemiens utvikling tatt en negativ retning på Østlandet, og som næring har vi respekt for tiltakene som nå er iverksatt for å redusere spredningen av smitte. Med bakgrunn i dette kommer vi derfor med følgende tiltak for uke fire:

  • Alle stevner på Østlandet avlyses til og med 31. januar. Dette innebærer at de planlagte stevnene på Bjerke travbane (26. og 27. januar), Biri travbane (29. januar) og Momarken travbane (31. januar) ikke skal avholdes.
  • V75-stevnet på Leangen travbane lørdag 30. januar avlyses. Istedenfor settes det opp et lokalt V65-stevne på Leangen travbane søndag 31. januar.

Dette innebærer at det kun er tre lokale totalisatorbaner som får avholde stevne denne uken. Ingen deltakere fra de 25 østlandskommune som har fått innført ekstra strenge tiltak vil ha anledning til å delta på disse stevnene.

Disse tiltakene gjelder til og med 31. januar og inntil regjeringen har kommet med ny informasjon. Til løpsdager i uke fem gjelder opprinnelige oppsatte innmeldings- og starterklæringstider. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at også stevner i denne uken kan bli avlyst eller endret på kort tid avhengig av nye nasjonale eller lokale beslutninger.

DNT og NT vurderer situasjonen forløpende, og ber samtidig om forståelse for at det denne uken kan være utfordrende å svare på hvordan dagene etter søndag 31. januar blir. Vi stiller oss bak de tiltakene myndighetene kommer med, og man må derfor belage seg på at det i tiden fremover kan bli fattet raske beslutninger for å tilrettelegge travsportslig aktivitet etter myndighetenes tiltak.