Nord-Østerdal Travlags dag i kveld!

Skrevet av Fra Nord-Østerdal Travlag,  01.04.2022
Artikkelbilde
foto: hesteguiden.com - Valle Hugo

Skriv fra leder og nestleder av Nord-Østerdal Travlag:

Vi i Nord-Østerdal Travlag har denne kvelden fått lov til å invitere næringslivet i regionen til å sponse kveldens sju løp, og responsen har vært over all forventning - vi kunne fått med sponsorer til 3-4 løp til uten problem!

Løpsprogrammets forside viser Valle Hugo, som de siste åra har vært den beste aktive eid i travlagets nedslagsområde, et travlag som nok mer er preget av oppdrettere enn aktive løpshester. Valle Hugos Eier Helge Gunnar Søberg gikk dessverre brått bort i januar i år, og slik sett var det fint at hans topptraver får pryde framsida når vi skal stå som medarrangør denne kvelden.
Valle Hugo er nå solgt til finske eiere, og en av flere gode kaldblodshester som tar veien østover til Finland. Sønn Ståle Søberg har så overtatt eierskapet på Helge Gunnars neste håp, 3-årige Brenne Rosa, som visstnok trener godt hos Jens Kristian Brenne. Deres 2-årige Søbergs Corona er så annonsert til salgs via Hestetorget, og vi får tro at også den får nye eiere som vil satse på hoppa som Helge Gunnar hadde store forhåpninger til, og som det er lagt ned mye treningsjobb i fra både Søberg sjøl samt JK Brenne.


Sju løpssponsorene gir seiersdekken til hver vinner på i løpene fredag:

  • Tronfjell Maskin AS
  • Frich's Hotel & Spiseri
  • Tynset Rom & Camping
  • Alvdalsstolpen AS
  • AlvdalMIV.no og Tynsetingen.no - lokale nettaviser
  • Jonstad Auto AS
  • Storsteingen VGS

Fra lokalmatutsalget til Søberg Gård i Alvdal vil det deles ut en liten matgave til alle oppasserne av de 7 vinnerhestene. Vi har i tillegg Primar AS i Folldal som gir en middagsporsjon for to med deres populære viltgryte og bacalao til alle kveldens vinnerkusker. Fra Opera di Setra får vi så en spesiell uttrekkspremie hvor vi og operafamilien Eggen i Tylldalen i Tynset, gir bort to gratis operabilletter til sommerens happening i seterfjellet. Disse blir trekt blant samtlige av kveldens 64 deltakende hesteeiere. Det deles ut eiersdekken med løpssponsorenes logo/navnepreging gå til de 7 vinnerhestene i lølpene.


Den ene løpssponsoren er Storsteigen videregående skole - naturbruksskolen i Alvdal med både naturbruk og hestefaget i sitt elevtilbud, og den eneste i landet i det som omtales som fjellandbruket. På mange måter kalles derfor Storsteigen vgs mer og mer for fjellandbruksskolen i Norge, da de er den eneste beliggende mer enn 500 moh. Skolen har egen seter og har de siste årene sendt ut elever i løre på mange travstaller rundt om i landet, hvor kanskje mangeårig ansatt hos Malmin/Anderssen - Lise Marie Rudshagen er den mest profilerte, mens Karoline Aarskog gikk ut fra skolen i fjor. 

Flere av hesteelevene ved skolen blir med på turen til Biri, og Else Johanne Kordahl fra sørfylket ble nylig valgt inn i styret i Innlandet travforbund som ungdomsrepresentant.Hun vil være med som oppasser for Svein Olav Ruuds Solør Alma som starter i løp 5. Storsteigen vgs stiller opp med minibuss for medlemmer og sponsorer, og vi blir med på all premieutdeling.

Travlagets nestleder har i kveld to starthester - Liheim Maia (løp 1)  og Liheim Stjerna (løp 5), som vi også skal besøke i hesteringen. Nord-Østerdal Morten Sandnes fra Rendalen starter med sin Art Irpa, men bor så langt sør i kommunen at han for sin del er medlem i Elverum og omegn travklubb.

Vi ser jo spesielt fram til kveldens siste løp med nye 3-årstalenter på startstrek, og da vi sist arrangerte en slik travkveld sammen med Biri den 14. juni 2013, fikk vi en ganske så spesiell 3-årsvinner når Sven Olav Weberg bak kaldblodskongen Odd Herakles tok sin første seier i karrieren. Kanskje får vi en ny kommende kaldblodskonge som vinner på fredag?Suksesshingsten Nu Pagadi og unghesttopp Jærvsørappen vil i år betjene hopper hos vårt medlem, veterinær Marianne Steenland i Tynset. 

Alt i alt blir det imidlertid god anledning til at vi får satt vårt vesle travlag på kartet, sammen med giverglade næringsaktører rundt oss. Ta kontakt om det er spørsmål!


Mvh Nord-Østerdal travlag
Guri Grimsgård tlf 905 71 345
Ole Sylte Heggset tlf 90 92 92 30