- Blir nok tet her

31.08.2022
Artikkelbilde
Foto: Bravo Revansch vinner på Biri i mai (hesteguiden.com)

Morten M. Ottersen seler ut Bravo Revansch i det første løpet på Biri torsdag. Sjuåringen har gjort det bra i lang tid, og står med to seire, tre andreplasser og en tredjeplass på de ti siste startene. Den lokale treneren har tro på et godt resultat denne gangen også.

- Han er jo veldig startrask, og det blir nok tet her også. Om Eirik Høitomt vil sitte i tet eller slippe til noen andre avgjør han selv. Hesten virker i hvert fall veldig bra, og ser fin ut i trening, forteller Ottersen.
Han bryr seg ikke så mye om Høitomt beholder teten eller slipper den og gir hesten et ryggløp.

 - Begge mulighetene går fint. Bravo Revansch vant fra tet på Biri for noen måneder siden, men har også vunnet fra rygg tidligere. Jeg synes Ivanhoe ser farlig ut på forhånd, men en trippelsjanse har min hest absolutt. Egentlig så er dette et veldig jevnt felt, legger han til. I sin siste start på Varig Orkla Arena endte hesten uplassert. Akkurat det resultatet er imidlertid Ottersen tydelig på at man ikke bør henge seg for mye opp i.

- Det løpet på Varig Orkla er det bare å glemme. Da fikk han en altfor stri hest på utsiden som ikke var særlig kontrollerbar. Det gikk for fort på førsterunden og da klarte han ikke helt å holde inn til mål, forklarer han.
Bravo Revansch har åtte trippelplasseringer på 15 starter så langt i år, og i tillegg har han også rekordforbedret seg med 1,1 sekunder. Ottersen er da også godt fornøyd med den svenskfødte vallaken.

- Det har gått veldig fint i år, og to seire har det blitt. Han er vanligvis med der fremme, og de gangene det ikke har gått bra har han vanligvis sittet fast. Hesten gjør imidlertid alltid sitt beste, understreker Ottersen.
Deler av forklaringen på de mange gode prestasjonene ligger nok i at treningsopplegget har blitt endret. I fjor slet nemlig hesten litt med beina og startet kun en gang mellom slutten av juni og romjula. Da tok Ottersen affære.

- Han slet med ømme ledd. Det er jo en stor og tung hest, og vi la om treningen for å redusere belastningen. Nå går han bare rolig i firehjulsvogn, samt også en del på mølle. Det passer hesten mye bedre, og nå sliter han heller ikke med leddene, avslutter han.