- Det var magisk

Skrevet av Hestesportmedier,  12.08.2022
Artikkelbilde
foto:hesteguiden.com

Merete Viksås' topphoppe Monster Merete har ikke fått det skikkelig til å stemme i år. Gleden var derfor stor på tirsdag da hoppen tok årets første seier på Bjerke.

- Det var magisk. Her har jeg faktisk sittet og vært litt lei for hun ikke har fått være med i løp. Etter starten i Bergen har det vært to løp hvor hun ikke kom med fordi hun har lite poeng, så denne gangen var det godt at hun fikk starte. Hun kunne jo selvfølgelig gå ut mot Odd Herakles og Stumne Fyr og de ulvene, men det blir så tøft at da kan hun like godt være hjemme og trene. Men jeg vil jo starte løp da, poengterer hun.

Noe som også gjorde godt var at hoppa fungerte perfekt. I årets tre første starter ble hun uplassert, og det er bare i de to siste startene hvor ting har vært som de skulle.

- Det har jo vært litt, for jeg har slitt med å finne bra balanse på henne. Det var litt leting, men foran løpet i Bergen fant vi ut av det. Nå stemmer det bra, og da er hun veldig god. Hjemme følger hun Stumne Fyr greit i intervallene. Hun er nemlig rask, men balanseringen må jo stemme, påpeker hun.

Med seieren på plass har hoppa nok poeng til å komme med i de fleste løp. Startglad som Viksås er, har hun ikke tenkt å kaste borte tiden på å være hjemme og trene to ganger til neste start. Nå blir det nemlig tur til Sverige.

- Vi reiser til Solvalla onsdag. Det er Jäntungens lopp, og det gleder jeg meg til. Det blir et kjempetøft løp, for hester som Havglimt, Solhøjdens Drake og Grisle Odin G.L. er også meldt, men hoppene har 20 meter forsprang. Det er god løpsutskrivning, og noe jeg gjerne skulle sett mer av. Når det er slike løp, da skylder vi å melde, understreker hun.

Det er hele 200.000 i førstepremie i Jäntungens Lopp. Viksås innser at en av hingstene på tillegg for stikker av med den summen, men Monster Merete er også med å kjemper om en annen premie. Den beste hoppa i løpet før nemlig en bedekning med Tekno Odin i 2023 - og det er kun to hopper som er meldt, Monster Merete og svenske Alfa Lina. Dermed er det en god mulighet at neste års hingst allerede landes til uka, men det blir ikke første gang hun bedekkes.

- Hun er faktisk drektig. Det var jo ikke løp for henne noen måneder, så jeg bedekte henne med Bork Odin. Selv om hun nå vant så angrer jeg ikke på det. Jeg liker å starte i løp - klart mer enn å trene. Kan jeg ikke starte ofte så blir jeg lei. Dessuten er det ikke lett for ei god hoppe som Monster Merete. Hun har vanligvis 40 eller 60 meters tillegg. Det er ikke rett mot henne så ofte, selv om hun er veldig tøff, avslutter hun.