- Fortjener finaleplassen sin

Skrevet av Hestesportmedier AS,  26.08.2022
Artikkelbilde
foto: hesteguiden.com Heikei/Kristine Kvasnes

Åsvanghoppa Heikei var ikke mye betrodd i sin kvalifisering til hoppekriteriet på Bjerke torsdag, men leverte et meget godt løp og tok andreplassen bak Lexie B.R.

En lang hestlengde skilte de to Birihoppene, som igjen hadde noen lengder ned til konkurrenene. For Heikeis eiere var dette en stor opplevelse.

- Det er første gang jeg har hest i noen storløpsfinale. Det er stort, sier Hans Løne fra Åsvang.
Han er oppdretter, og sammen med sønnen Kristian eier han også treårshoppa Heikei. Løne hadde en viss tro på finaleplass på forhånd, men syntes den gode andreplassen var litt i overkant.

- Man er alltid bekymret når man er i et slikt felt med gode motstandere. Det ble et bra løpsopplegg, og vi fikk rygg på den beste hesten. Heikei er sterk, hun også, men det er nesten så man tror det ikke skal gå. Hun har vist før at hun kan, men dette var i overkant. På forhånd trodde jeg at hun skulle kjempe om tredje- eller fjerdeplassen med flaks. Det er ikke først gang hun overrasker oss positivt, jeg burde kanskje slutte å være overrasket, påpeker han.
Han er tydelig på hvem som skal ha æren.


- Kristine har gjort alt med Heikei. Jeg har gjort en ting, og det er å betale regningene i rett tid. Resten har hun gjort. Alt sammen. Det er intet annet enn en kjempejobb som hun har gjort, slår han fast.
At Kvasnes har gjort en kjempejobb, kan det ikke være tvil om. Mens konkurrentene var godt i gang på høsten som åring, ble ikke Heikei engang temt før som toåring...

- Jeg pleier å ta røntgen tidlig, men gjorde det ikke med Heikei for mora hadde ikke løse benbiter. Så gjorde vi det først på høsten, og da viste det seg at hun hadde beinbiter likevel. Det måtte jo opereres ut, og da gikk tiden litt for fort. Til slutt tenkte jeg at vi måtte bare komme i gang og sendte henne til Kristine før jeg hadde fått gjort noe som helst, forklarer han.

Til tross for at Papagayo E.-dattera startet mange måneder på etterskudd, har hun utviklet seg fort. For Løne har det vært en eneste stor opptur. Den eneste malurten i begeret var å misse ut på Märthaløpet på Biri.
- Det var noen skjær i sjøen som gjorde at vi ikke fikk med oss Märthaløpet. Hun var syk litt før det og måtte stå over. Det var veldig synd, for der ville jeg veldig gjerne starte, understreker han.

Men storløpsfinale ble det uansett. Nå er hoppa nemlig klar for Norsk Hoppekriterium, hvor hun starter fra spor fire.
- Jeg har ikke fått tid til å tenke så mye på finalen ennå. Heikei er kanskje med å kjemper om de siste pengene. Det er vel tre-fire som skiller seg ut, men bak der kan hun være med. Jeg har i hvert fall en hest som fortjener finaleplassen sin. Uten at jeg føler utrolig nøye med, virker dette dog til å være en ekstrem årgang. Det virker som at man fort må langt ned på 1.14-tallet bare for å få penger i hoppekriteriet. Det er egentlig utenkelig - og litt utenkelig at jeg har ei hoppe som kanskje kan klare det, avslutter han.


Det er bare å ønske Hans Løne og Kristian Mæhle-Løne lykke til.