Må bare unngå omstart fredag...

Skrevet av Hestesportsmedier,  16.08.2022
Artikkelbilde
Foto: Rockin Honey og Øyvind Ruttenborg (hesteguiden.com)

Biritrener Øyvind Ruttenborg starter med femårige Rockin Honey allerede i det første løpet på Biri fredag. Hoppa har vært en tålmodighetsprøve, men nå håper og tror han at det endelig løsner litt. Det har imidlertid vært en lang vei å gå.

- Alt så egentlig bra ut som unghest. Som treåring fikk hun et brudd i kodebein. Da ble det tur inn til Bjerke hvor de opererte og satte inn tre skruer. Da går tiden... Samtidig har hun også slitt litt med luftveien, så det har nok krevd litt ekstra tålmodighet, forteller Ruttenborg.

Flere ville nok kanskje bare gitt opp, eller latt hoppa være ride- og kosehest. Øyvind og Lise har imidlertid ikke vært klar for å gi opp hesten de har oppdrettet.

- Jeg må jo innrømme at tanken på å gi henne opp som travhest har slått oss. Men, det har alltid kjentes ut som det bor noe i henne. Hun har et lett og fint trav, og har fart i seg. det er noe der, så vi er tålmodige og holder på, forklarer han.

Da hoppa endelig var noenlunde klar, i oktober i fjor, ble hun andre i debuten på Bjerke.

- Det var ikke dårlig, men da var hun faktisk heller ikke helt frisk. Da var nemlig luftveisproblemene der. Nå har hun fått godt med tid og har trent fint en periode. Vi prøvde oss på Klosterskogen i slutten av juni. Da ble det omstart i løpet, og da giret hun seg opp. Det passet henne ikke, så da ble det galopp umiddelbart.

Fredagens løp på Biri er med voltestart. Ruttenborg har da, klok av skade fra Klosterskogen, et klart ønske.

- Jeg håper feltet kommer seg avgårde på første forsøk, ler han.

Og hvis det skjer?

- Da tror hun kan gjøre en veldig fin figur. Det er ingen dårlig hest.

Rockin Honey er Ruttenborgs eneste starthest fredag og ligger klemt mellom to langturer. På torsdag skal Valle Mattis til Østersund, og lørdag jakter Tysvær Loke V75-seier i Rappfots Æresløp i Bergen. Begge er erfarne og gode hester som har kommet til Ruttenborg det siste.

- Det er både morsomt og spennende å få muligheten til å jobbe med slike individer. Det er inspirerende og jeg er veldig takknemlig for tilliten, avslutter han.