Hjemmehåp mot Biri Oppdretningsløp

Skrevet av Hestesportmedier,  28.09.2022
Artikkelbilde
foto: hesteguiden.com

Det er en og en halv uke igjen til treårsklassikeren Biri Oppdretningsløp, hvor flere lokale hester planlegger å ta opp kampene med gjestene. En av disse er Zander Solo, som står i trening hos Kristine Kvasnes.

- Vi kommer til å starte i Biri Oppdretningsløp, det har jeg bestemt meg for allerede. Alt ser fint ut med hesten, bekrefter Kvasnes.

For en måned siden var treåringen ute i kvalifisering til kriteriet, men endte da et godt stykke bak Bore Mikkel. Derfor har da heller ikke Kvasnes noen store ambisjoner om å vinne finalen.

- Jeg håper på trøsteløp. Zander Solo er bra, men er fremdeles ikke klar til å møte de beste. Det viste han også på Bjerke da han ikke kom til kriteriefinale. Mot de aller beste blir det for tøft, men trøsteløp passer han veldig bra, forklarer hun.

Utfordringen til Ingbestsønnen er starten. Zander Solo taper alltid litt distanse til konkurrentene fra start, og må bruke mye ekstra krefter i løpene. Hesten har da også gjort noen imponerende løp med solie opphentinger. I kriterietrøsten lå hesten 10 lengder bak de fremste inn i den første svingen, men leverte en solid sisterunde og vant greit med fire lengder. I Alm Rau Jos Æresløp på Varig Orkla Arena forrige helg ble det imidlertid for mye å hente igjen, og hesten endte på femteplass. Kvasnes understreker at det blir bedre på Biri.

- Sist var det voltestart. Da taper han ekstra mye. På Biri er det autostart, og da går det mye bedre. Han er dessverre ikke helt mentalt klar akkurat der, og det knyter seg litt. Det er en trivelig og grei hest ellers, og han er også grei i banen, men det blir bare litt nerver og slik i starten, utdyper hun.

Kvasnes fikk inn treåringen på stallen i juli. Siden det har hesten tatt relativt store steg, vunnet to av fem løp og senket rekorden med over tre sekunder. Den utviklingen har hun et stort håp om at skal fortsette fremover, for Zander Solo har mange gode egenskaper.

- Han har god kapasitet og trenger bare litt tid på seg. Dette er absolutt er hest for neste år, for da tror jeg han er enda bedre, avslutter hun.