- Vil tilbake så fort som mulig

Skrevet av www.hestesportmedier.as,  16.08.2023
Artikkelbilde

Lørdag formiddag lå stallområdet en meter under vann og alle hestene var evakuerte fra travbanene. Blant dem som måtte flytte hestene var Synne Sørum Engh på amatørstallen.

- Vi snakket tidlig sammen på stallen og tok avgjørelsen om å flytte hestene. Så snakket vi med Knut Arild Nordhagen for å vite litt hva banen tenkte, og han sa at desto tidligere vi flyttet hestene desto bedre var det, forteller Sørum Engh.

Dermed måtte hennes tiårige kaldblodshoppe Egge Lotta. Heldigvis gikk det relativt lett å finne midlertidig opphold for de firbeinte.
- Det var vel onsdag kveld at vi flyttet de seks hestene, og jeg er veldig glad for at vi flyttet hestene når vi gjorde det. Karoline Steen på amatørstallen har også stall hjemme, så tre av hestene står der. Egge Lotta har det fint der og står sammen med Alm Sander og Kvåles Big Rig. I tillegg havnet en i Redalen, en hos Hammersborg og den siste i Brummunddal hvis jeg husker riktig, fortsetter hun.

Nå venter hun bare på å få komme tilbake. Stallen var knytepunktet og en viktig daglig sosial arena. Sørum Engh savner den daglige kontakten.

- Vi sjekker jo hver dag. Det går vel litt nedover, men dette kommer til å ta litt tid. Alle oss er uansett opptatt av at vi vil tilbake så fort som mulig. Stallen er et sosialt samlingspunkt, og alle der savner hverandre. Så nå krysser vi bare fingrene for at dette går fort, smiler hun.

Hvordan var kommunikasjonen med banen?
- Faktisk synes jeg kommunikasjonen med banen har vært for dårlig. For min del synes jeg vi fikk for lite informasjon. Det var vi på stallen som måtte spørre hva dem på banen tenkte. Jeg skjønner at dem var usikre, men dem burde tatt en avgjørelse og kommunisert ut mot alle oss. Det var jo tross alt ikke særlig snakk om hvilket vei den gikk. Jeg tror alle skjønte det kom til å bli oversvømmelse, avslutter hun.