- Ville bety veldig mye

Skrevet av hestesportmedia as,  22.08.2023
Artikkelbilde
Foto: Trond Pedersen

Anna Nyborg tar med seg stortalentet Arding til Derbykvalifisering på Bjerke kommende fredag. Den dyktige treneren gleder seg og forteller at alt er som det skal med Wik Stjernen-sønnen.

- Det ser veldig bra ut med Arding, så får vi se på fredag hvordan det går. Finaleplass er jo selvfølgelig målet, det er tross alt dette vi har jobbet mot i hele år, forteller en spent Nyborg.

Fireåringen var i kriteriefinalen i fjor. Det endte med en nedtur da hesten ikke fungerte for dagen og ble diskvalifisert. Nå er målet å få vist frem hesten på best mulig måte.

- Det ville bety veldig mye å komme til finale og gjør en fin figur der, for han fungerte jo ikke i finalen i fjor. Da var han skadet og i hele vinter skrittet vi bare med dekk. Siden har vi bare jobbet mot Derby. Han var ikke meldt i det svenske Derby, og jeg ville helle ikke startet der hvis jeg kunne siden det er for tett på hverandre, så alt fokuset har vært på dette, legger hun til.

Arding står med imponerende fem seire på like mange starter i år. Da hesten vant på Biri 13. mai travet han meget gode 1.26,1, med voltestart, over derbydistansen og viste at 2600 meter passer han godt.

- Jeg er godt fornøyd med sesongen så langt, dog fungerte han ikke 100 prosent sist. Etter det var vi hos kiropraktor, vi tok noen tenner som plaget han pluss ga han magesårmedisin. Det ser ut til å ha gjort han godt. Han gikk nylig banejobb sammen med Edens Odin hvor vi prøvde aluminium rundt om, før gikk han med jernsko, og det gikk veldig bra. Jeg føler vi er godt forberedt, fortsetter hun.

Noen ville kanskje vært negativ etter å ha trukket tiendesporet, men Nyborg ser faktisk på det som en fordel.

- Jeg er faktisk fornøyd med sporet, for da holder han seg rolig. Dessuten har vi en god i rygg i en av de svenske. Bjørs Balder ser jo skummel ut på forhånd, og Åsbjørn kan velge ryggen hans. Jeg håper jeg har den beste hesten, eller i hvert fall en av de beste, men jeg er redd noen av svenskene kan bli for sterke. Det blir uansett veldig spennende.

Hadde ting gått veldig annerledes kunne hun kanskje hatt med seg treårige Spang Teira til kvalifisering til Hoppekriteriet. Der blir det imidlertid et langt fravær.

- Hun har jo fått en gaffelbåndsskade, så det er veldig synd. Ellers har jeg to fine toåringer, blant annet søstera til Tangen Bork. Hun ser veldig fin ut, så vi håper etterveksten blir god. Det er jo også unghestene det er aller morsomt å holde på med, avslutter Nyborg.