Catchdriver i NM

Skrevet av Hestesportsmedier,  04.08.2023
Artikkelbilde

Mina Moe fra Brandval går en spennende helg i møte. Hun skal delta i Norgesmesterskapet for A-ponniene, og det på hjemmebane. 15-åringen har mange års erfaring i sulkysetet.

- Jeg begynte med trav når jeg var rundt fem år. Det ble startet opp et ponnilag på Kongsvinger og jeg ble med der. Etter hvert endte jeg opp med å kjøpe min første shetlandsponni. Han hadde ikke rødt pass, og jeg måtte skaffe meg en ny en. Etter litt tid gikk jeg over til gotlandsruss. Da kjøpte vi Bellatrix Starlight, som jeg har fortsatt. Hun har vært veldig flink og sørget for at interessen min bare har fortsatt. Bestefaren min er også veldig interessert og den jeg deler interessen min med. For noen år siden bestemte vi oss for å kjøpe oss en varmblods. På den måten kan han være med å kjøre, forteller hun.

Moe har gått på rideskole i mange år og tatt med seg det hun har lært over på traverne.

- Det sørger for at det blir mer variert for meg og hestene. Jeg synes det er morsomt å ri, og liker å variere på trening. Om jeg er lei av å kjøre, kan jeg ri i stedet, sier hun.

Lørdag skal hun delta i Norgesmesterskapet på Biri med Månstorps Rasken. Hun får låne shetlandsponnien av Ronja Skrugstad, som er for ung til å kjøre selv. Det blir det største Moe har vært med på til nå.

- Vi snakket om det i vinter at det var en mulighet for at han ble plukket ut. Da er det veldig morsomt at han faktisk er med, og at jeg ble spurt. Jeg har kjørt han på én trening tidligere og kjente at det er en ponni som vil fremover, forteller hun.

Hun er ikke helt fornøyd med forutsetningene. 

-Vi har vi ikke fått det beste sporet, så vi får ta det som det kommer. Planen er å finne en rygg å være med hele løpet. Uansett er det veldig morsomt å få være med, og at det er på hjemmebane. Jeg håper han går et fint løp og at kretsen rundt blir fornøyd, smiler hun.

Moe har kjørt ponni i seks sesonger og har fortsatt seks sesonger til hun kan bruke bak ponniene. Så mange år tror hun ikke at det blir, men i travet blir hun værende.

- Det har gått litt treigt med Bella og det har vært lite motivasjon. Vi har egentlig snakket om å selge henne, men jeg vil prøve litt til og kjøre flere løp. Om hun blir solgt kommer jeg til å satse fullt på stor hest.