Kan en av Julies hopper åpne seierskontoen?

Skrevet av Hestesportmedier/Lisa Harkema,  30.11.2023
Artikkelbilde
Bilde: Cleo T.G.

Hun har startet trenerkarrieren på flott vis med to seire og to andreplasser på åtte starter så langt. Fredag tar Julie Landheim Engen pynte på statistikken.

Da tar hun med seg to starthester til Biri. Det er fireårshoppene Ciara Brady og Cleo T.G., som begge starter i det sjette løpet. Hun avskriver ikke muligheten for seier

- Ciara har et fint spor, og jeg har tro på henne. Hun er rask fra start og gjør sitt beste hver gang. Her har hun gode forutsetninger, forteller Landheim Engen.

- Hva med mulighetene til Cleo T.G.?

- Hun står jo i sjettespor, så det er mer sjanseartet for hennes del. I tillegg er hun ustabil fra start, og i de to siste startene har hun galoppert. Nå har vi endret litt på balansen, og jeg håper det kommer til å ha en god effekt. Det er nemlig en kapabel hest i grunn, fortsetter hun.

Ingen av hoppene har vunnet løp ennå på totalt 22 starter. Landheim Engen er imidlertid klar på at det hoppene er bedre enn som så.

- Ciara er nok bedre enn raden. Vi som kjenner henne vet at hun har vært litt uheldig og alltid prøvd så godt hun kunne. Cleo har kun gått tre løp for meg siden vi kjøpte henne i juni. Hun var bra i det første av de tre løpene og har vist potensial, hun også, forklarer Landheim Engen.

Den 22-årige kvinnen debuterte som trener i år. Mens Lexie B.R. har vunnet to seire, har Ciara Brady og Cleo T.G. tatt hver sin andreplass i hennes regi. Hun har dog et avslappet forhold til den gode starten på trenerkarrieren og tar overhodet ikke av på noe som helst vis.

- Det er morsomt når det går bra, og det har hjulpet veldig med Lexie B.R. på treningslista. Hun har jo vunnet to løp for meg, og det er artig at hun fungerer for oss også, legger hun til.

- Føler du noe press eller forventninger?

- Nei, hestene kommer tross alt fra Geir Vegard Gundersen, så jeg føler ikke noe press om å levere på det samme nivået, smiler hun.

Hjemme på Dovre er det hun og pappa Håkon som tar seg av treningen av hestene. Far og datter samarbeider godt og finner løsninger sammen.

- Mye av treningen av hestene gjør vi sammen. Det er en bra kombinasjon av at begge bestemmer litt. Noen ganger er vi ikke enige, men vi har jo trent sammen i flere år og finner ut av det, avslutter hun.