- Det har vært kjipt

Skrevet av hestesportmedier.no,  19.09.2023
Artikkelbilde
Alm Sander hjemme i amatørstallen mandag kveld.

Mandag kunne de fleste hestene flyttet tilbake til Biri. På amatørstallen var Julie Storsveen glad over å være tilbake. 
- Det er godt å være tilbake. Det er igjen litt jobb her og der, blant annet å bytte noen gipsplater som har blitt våte, men selve stallen og boksene i seg selv er hele og som før, forteller Storsveen, og legger til:
- Dette har jo vært en spesiell situasjon, men vi på amatørstallen var heldige og fikk flyttet på oss i god tid. Alle hestene har stått tørre og trygge hele tiden, smiler hun.

Hennes 11-årige vallak Alm Sander flyttet inn på amatørstallen bare en måned før han måtte flytte ut igjen. Med banen stengt ble det imidlertid begrenset med trening.
- Jeg har ikke fått trent, for alternativet var å gå ut på bilveien. Derfor har jeg latt han stå. Hestene har vært aktive i luftegården og ser ut til å trives godt med det.

- Hvordan har det vært å ikke ha stallen som det sosiale møtepunktet?
- Jeg gledet meg veldig til å komme tilbake. Det har vært kjipt å ikke ha det sosiale samlingspunktet som stallen er. Tre av oss flyttet hestene sammen, så vi har hatt god kontakt. Det blir imidlertid godt å se alle igjen og omgås dalig. Man blir jo veldig sammensveiset som gruppe når man har hester  på amatørstallen. Men trener ofte sammen og samarbeider om både det ene og det andre, forklarer hun.

- Hva er forresten status på Alm Sander?
- Vi har bygd han rolig opp igjen. Det har vært mye arbeidskjøring, og vi har brukt god tid. Nå tar jeg det litt som det kommer, og jeg har det ikke travelt. Når han er klar og det kommer passende løp starter vi, forteller Storsveen.
- Vi jobber jo oss opp mot løp, men det er en stund siden han har startet. Nå er Sander i et grunnlaget hvor han må være godt forberedt hver gang han starter, så vi stresser ikke. Jeg stortrives uansett bare å holde på med han, avslutter hun.